Mariah Carey: Someday

Kiadás időpontja: 1990. december 21. – Album: Mariah Carey kislemez

Szerző: Mariah Carey, Ben Margulies

A Someday Mariah Carey amerikai énekesnő harmadik kislemeze bemutatkozó albumáról. A dal Carey harmadik listavezető száma lett az USA-ban, és az első két megjelent dalhoz hasonlóan elnyerte a BMI Pop Awardot, máshol azonban nem aratott nagy sikert. Ez volt az első Mariah-dal, amihez számos remix készült.

A videóklipet Larry Jordan rendezte, és a New Jersey-i Bayonne középiskolájában forgatták. A dal szövegéhz illően a klipben egy fiút mutatnak, aki rosszul bánt a barátnőjével, de most vissza akarja szerezni. A videóklip az egyik remixhez, a Someday (New 7″ Jackswing) változathoz készült.

Mariah Caray: Someday
Mariah Carey – Someday – részlet a videóklipből

Someday az USA-ban az első helyre került a Billboard Hot 100 slágerlistán, ahogy Carey első két kislemeze is. A listán töltött nyolcadik héten lett listavezető (Whitney Houston All the Man That I Need című számát letaszítva), ezt a pozícióját két hétig tartotta, 1991. március 3-ától március 16-áig. Tizenöt hetet töltött a Top 40-ben, az év végi listán a 13. lett. Aranylemez minősítést kapott. Külföldön kisebb sikert aratott, Kanadában az előző két daltól eltérően nem vezette a listát, csak az első ötbe került be, az Egyesült Királyságban a Top 40-be. Az USA-n kívül igazán a második album, az Emotions hozta meg Careynek a sikert.

Forrás: Wikipédia

Mariah Carey – Someday

Ez a dal 2021. július 9-én került a Mega Rádió zenei repertoárjába.