ABBA együttes: új albumot készített 40 év után

Negyven év után új stúdióalbumot készített az ABBA. Az ABBA Voyage című, tíz dalt tartalmazó album novemberben jelenik meg – még az előtt, hogy elindítanak egy koncertsorozatot, amelyen avatárok fogják előadni legnépszerűbb dalaikat – jelentette be csütörtökön az együttes online sajtótájékoztatón.

A világszerte népszerű svéd együttes, amely 1982-ben oszlott fel, közölte, hogy a koncertre készülve tértek vissza a lemezstúdióba.

Először csak két dalra, aztán azt mondtuk, lehetséges, hogy még néhányat csinálnunk kellene

– mondta Benny Andersson.

Végül 10 számot rögzítettek, ezek közül kettőt csütörtökön bemutattak a sajtótájékoztatón. Az I Still Have Faith In You egy szeretetteljes zongorára írt ballada. A szerzemény az együttes négy tagja közötti kapcsolatot mutatja be.

Amikor Benny eljátszotta a dallamot, tudtam, hogy az rólunk szól

– idézte Björn Ulvaeust a BBC NEWS honlapja.

A második dal, a Don’t Shut Me Down egy mini melodráma az olyan ABBA-klasszikus hangulatában, mint a The Day Before You Came, amely arról szól, hogy egy nő visszatér partneréhez több évvel az után, hogy faképnél hagyta őt. Mindkét dal rajta van a november 5-én megjelenő albumon.

Amikor együtt visszatértünk a stúdióba, el sem tudtam képzelni, mit várjak. Ám Benny stúdiója olyan baráti és biztonságos környezet, és valóban élveztem a munkát. Alig hiszem, hogy végül eljött az a pillanat, amikor megoszthatjuk ezt a világgal

– írta Agnetha Fältskog a közleményben.

Az új dalokat az együttes virtuális koncertsorozatán is fogják játszani amelynek szintén ABBA Voyage a címe. A turné jövő május 27-én kezdődik egy speciális londoni arénában. A hét hat napján az ABBA tagjainak digitális verziói adják elő egy tíztagú elő zenekar kíséretében az együttes legsikeresebb számait. Forrás: MTI

Az Abba együttes a Mega Rádió zenei kínálatában is meghatározó szerepet kap. A 21 igazi Mega Sláger között megtalálható a S.O.S, Mamma Mia vagy éppen a Summer Night City. 2021. áprilisában került fel zenei palettánkra a When I Kiss the Teacher.